dinsdag, 28. juni 2005 - 21:37

Wessem bijna klaar voor OLS 2005

Wessem

Nog een paar dagen en dan loopt Wessem vol met schutterijen en toeschouwers voor het OLS 2005. Na een aantal edities op Belgisch grondgebied wist het zestal van schutterij St. Joris vorig jaar in het Belgische Opglabeek ‘den Um’ binnen te halen en bracht daarmee het Oud Limburgs Schutterfeest terug naar Nederlands Limburg.
<BR>Het terrein aan de Thornerweg is bijna volbracht. De 44 schietbomen staan gereed voor de eerste schoten, de feestpaviljoens zijn opgetrokken en ook de toiletten en overige paviljoens hebben hun plaats gevonden.

De organisatie heeft met deze paviljoens trouwens een primeur, want tot nu toe werden meestal tenten gebruikt. Vele vrijwilligers hebben zich het afgelopen jaar belangeloos ingezet om het aankomende schuttersfeest goed te laten verlopen.

De organisatie verwacht aankomende zondag ongeveer 40.000 tot 50.000 bezoekers als het weer mee zit. Ruim 160 schutterijen zullen acte de présence geven in Wessem en ook meelopen in de traditionele optocht met hun Koningsparen.

Een andere primeur beleeft het OLS in Wessem op vrijdag wanneer er voor het eerst een jeugd OLS wordt gehouden. Hieraan nemen circa vijftien basisscholen deel. Zij zullen net als op het ‘grote’ OLS een optocht lopen gekleed in schutterskleding en demonstraties geven in vendelzwaaien, exercities en slagwerk. Het mooiste koningspaar krijgt het ‘Ummetje’.

Rowen Hèze komt het feest op vrijdagavond alvast opwarmen, maar de beslissing voor ‘den Um’ valt zeer waarschijnlijk een week later bij het uitkavelen. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):