vrijdag, 15. april 2005 - 12:55

Westermeijer steunt ziekenhuis met 20.000 euro

Ede

De Westermeijer Groep gaat de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede met 20.000 euro steunen. De stichting presenteerde onlangs een nieuw plan om meer bedrijven in de regio als Vriend van het ziekenhuis te werven. Tom Westermeijer sr., oprichter en directeur van het vastgoedbedrijf Westermeijer Groep en woonachtig in Ede, wil met zijn gift dit initiatief ondersteunen.

De club bedrijfsvrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei telt nu zo’n zeventig leden. Als het aan de vrienden zelf ligt, zijn dat er over drie jaar 250. Daarvoor hebben zij het wervingsplan ‘250x250’ gemaakt. 250 bedrijven moeten met hun contributie van 250 euro garant staan voor 62.500 euro per jaar.
Daarmee gaan de bedrijfsvrienden de komende jaren diverse projecten en wensen verwezenlijken die zorgverzekeraars niet vergoeden. Op het verlanglijstje staan onder meer: meer aandacht en mogelijkheden bij stervensbegeleiding, het afmaken en uitbreiden van de vrolijke muurschilderingen op de kinderafdeling en nieuw en veilig speelgoed op de afdeling spoedeisende hulp.

Westermeijer en Mies
De spontane gift van Westermeijer volgde na een presentatie in het ziekenhuis over de nieuwe doelen van de bedrijfsvrienden. Hij was aanwezig als lid van het comité van aanbeveling van de Stichting Vrienden, een comité waar ook onder andere Mies Bouwman deel van uitmaakt.
De heer Tom Westermeijer sr., die met zijn bedrijf meerdere ziekenhuizen ondersteunt: ‘Het werk van de vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei draagt direct bij aan een beter ziekenhuis in onze regio. Ik draag dit ziekenhuis een warm hart toe. Ik ben heel enthousiast als ik hoor welke resultaten hier worden geboekt. Binnenkort geef ik zelf een aantal pianoconcerten. Ook de opbrengst daarvan komt ten goede aan de Stichting Vrienden. Ik hoop dat ik daarmee een signaal afgeef aan andere ondernemers om ook bedrijfsvriend te worden.’

Infuuspompjes
De komende maanden gaan medewerkers van het ziekenhuis en de vrienden zelf nieuwe bedrijfsvrienden werven. Een direct mail- en belactie naar bedrijven in de regio moeten dit jaar nog honderd nieuwe bedrijven aanzetten ook lid te worden voor 250 euro per jaar.
Het effect van de bedrijfsbijdragen is al enige jaren merkbaar in het ziekenhuis. Er is bijvoorbeeld een unieke revalidatietuin gerealiseerd, en de afdeling Oncologie heeft bijzonder comfortabele stoelen gekregen voor kankerpatiënten. Verder zijn op veel afdelingen extra planten en bloemen neergezet en is het werk van het palliatief consulententeam gesteund. Infuuspompen die patiënten thuis kunnen gebruiken zijn hiervan bekostigd.

De nieuwe bedrijfsvrienden investeren niet alleen in een prettiger ziekenhuis, ze krijgen er ook wat voor terug. Zoals een jaarlijkse VIP-dag met diner en een vermelding op een plaquette in de entreehal in het ziekenhuis en op de website van de Vrienden. Meer informatie is te verkrijgen via het secretariaat van de Stichting Vrienden (0318) 43 43 04 en via de website www.vriendenzgv.nl
Provincie:
Tag(s):