maandag, 20. juni 2005 - 22:15

Wethouder Jonker en Witte Wief openen clubhuis Scouting Pieter Maritz

Ede

Onder de brandende zon zijn leden, ouders, bestuur, buurtbewoners en belangstellenden samengekomen op Landgoed Kernhem. Ze waren getuige van de heropening van Doolhut II, het verbouwde clubhuis van Scoutinggroep Pieter Maritz.

Nadat de laatste plint gezaagd was, kwam voorzitter Kappers onder het stof te voorschijn om de aanwezigen welkom te heten. Hierna sprak wethouder Jonker de aanwezigen toe en feliciteerde de groep met de aanbouw. Toen het moment van heropening gekomen was en de wethouder samen met een van de welpen wilde openen, verscheen het Witte Wief. Zij was gepikeerd dat ze niet was uitgenodigd om de opening te verrichten; het was tenslotte haar landgoed!. Na een korte woordenwisseling werd besloten gezamenlijk het touw door te kappen. Hierdoor zakte het grote doek, en kwam het gebouw te voorschijn.

De aanwezigen kregen hierna de gelegenheid het gebouw te bezichtigen. De verbouwing is voor het grootste deel door de groep zelf gerealiseerd. De afgelopen 8 maanden waren meerdere avonden per week leden van de groep in het gebouw te vinden. Door een bijdrage van diverse fondsen, bedrijven en de gemeente kon de bouw gerealiseerd worden.
Provincie:
Tag(s):