zondag, 5. juni 2005 - 17:37

Wevers wint Paradigit ELE Rally

Helmond

Erik Wevers en Flip Godde zijn met hun Toyota Corolla WRC de winnaars geworden van de 41 ste Paradigit ELE Rally. De wedstrijd werd onder zeer wisselvallige omstandigheden zaterdag en zondag verreden rondom Helmond. Op de tweede plaats finishte Jasper van den Heuvel die een slotoffensief van Frits van Eerd wist af te slaan. Van Eerd eindigde als derde, op slechts zeven seconden van van den Heuvel.

In totaal 88 deelnemers stonden zaterdagmiddag aan de start van de 41e Paradigit ELE Rally. Het regende pijpenstelen op het plein bij Theater 't Speelhuys in het centrum van de Brabantse stad Helmond. Aan het einde van de eerste klassementsproef in Stiphout vloog de Renault Clio rijder Frank Kuitert hard van de weg. Hij en zijn bijrijder Linda Otten waren beide in orde, maar de Clio raakt ernstig beschadigd. Op de eerste dag kwamen er nog 66 deelnemers over de finish. Het zware weer en de felle competitie hadden hun tol geëist. Erik Wevers mocht in ieder geval op een eerste plek gaan slapen. Hij had een dikke minuut voorsprong op Jasper van den Heuvel, de regerend Nederlands kampioen. Uiteindelijk winnen Erik Wevers en Flip Godde dus de rally. © BON / Miranda van der Sloot - eigen archieffoto's