donderdag, 3. november 2005 - 12:20

Wie haalt het bevrijdingsvuur naar het Heerder gemeentehuis?

Heerde

De gemeente Heerde is op zoek naar inwoners die op 5 mei volgend jaar willen helpen met de aanvoer van het bevrijdingsvuur.

Lopers van atletiekvereniging De Gemzen en de wielrenners van Toerclub Heerde brengen het vuur in de nacht van 4 op 5 mei vanuit Wageningen naar de verschillende kernen in Heerde. Maar nu worden nog mensen gezocht die de vlam het laatste stuk met de fiets, op skeelers, te paard of lopend vanuit Wapenveld, Veessen, Vorchten en Heerde naar het gemeentehuis willen brengen. Iedereen kan meedoen, zowel in (sport)verenigingsverband als individueel.

In de vroege morgen van 5 mei wordt het vuur vanuit de kernen naar het plein voor het gemeentehuis gebracht Na een ontbijt, dat wordt verzorgd door de ondernemersvereniging, steekt de burgemeester de vuurschaal aan.

Wie dit een leuk idee vindt en hieraan deel wil nemen, kan zich aanmelden bij de gemeente, team Bestuursondersteuning, Jeanien van den Berg, tel. 0578-699516 of via e-mail aan Jeanien.berg@heerde.nl. De aanmelding moet voor 10 december binnen zijn.
Provincie:
Tag(s):