woensdag, 5. oktober 2005 - 13:22

Wie is de beste bezoeker op het net

Amstelveen

Wie mag zich dit jaar de beste zoeker op internet noemen? Na het succes van de vorige competities, gaat op 2 november 2005 de derde editie van de Nationale Krakercompetitie van start. Inschrijven voor de wedstrijd in vier wekelijkse rondes, kan vanaf nu op www.nationalekrakercompetitie.nl.

De zoekwedstrijd op het internet wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met Overheid.nl, NRC Handelsblad en Google. De competitie trok in 2004 meer dan 4000 enthousiaste deelnemers die de competitie kenmerkten als leuk, leerzaam en verslavend. De competitie kan gespeeld worden door individuen of teams. Er zijn aantrekkelijke prijzen te winnen zoals een reis voor 2 personen naar Barcelona, een overnachting met diner in het Boekenhotel, een koelkastje van Google (collectors item) en dinerbonnen.

Pittige vragen Iedere wekelijkse ronde bestaat uit zeven pittige vragen die zijn bedacht door een team van bibliothecarissen en zoekprofessionals. Zij lieten zich inspireren door de vele vragen die ze in hun dagelijkse praktijk tegenkomen, zowel aan de balie als via al@din, de populaire digitale vragendienst van de bibliotheken op www.bibliotheek.nl.

De krakervragen zijn in de vorm van een verhaaltje gesteld, prikkelen de verbeelding, gaan over allerlei interessegebieden en confronteren de deelnemer met onvermoede internetbronnen. Een voorbeeld:Ze woonde in Berkeley (CA). Die middag ging ze shoppen. Toen ze op de kruising van de Martin Luther King Jr. Way en de University Avenue liep, ging haar mobiel af. Ze keek in de display en een lichte blos kleurde haar wangen. Of ze vanavond mee uit eten ging....Jaaaa, juichte het in haar. Maar haar gezicht.....en haar wenkbrauwen......Ze moest zo spoedig mogelijk naar een schoonheidssalon. Ze had meerdere telefoonnummers in haar mobiel opgeslagen. Welke schoonheidssalon (beauty salon) was het dichtste bij?. Foto Bas de Mijer
Categorie:
Tag(s):