woensdag, 17. augustus 2005 - 12:23

Wie komt er naast Barrichello in de B·A·R?

Met de bekendmaking van Rubens Barrichello heeft het Formule 1 team van B·A·R voor aankomend seizoen pas één coureur die zeker is. Wie het tweede stoeltje naast hem zal vervullen is vooralsnog onbekend, ondanks dat er kandidaten genoeg zijn. Een korte kijk naar de kandidaten en hoe het zover heeft kunnen komen.

Wat het Engelse team waarschijnlijk wil en nog steeds in gedachte heeft is een grote wedstrijd tussen de Braziliaan en Jenson Button. De Engelse coureur is echter momenteel volop in de media vanwege ‘Button-Gate’, waar het er om draait of hij onder zijn contract met Williams, wat geldt voor 2006, uit kan komen zodat hij bij zijn huidige werkgever kan blijven. Mocht Button deze strijd winnen, dan is het zeer waarschijnlijk dat hij de teamgenoot van Rubinho zal worden.

Een andere kandidaat, die zelfs al een voorcontract heeft getekend, is Nick Heidfeld. Ergens is dit een grote verrassing, aangezien men had verwacht dat de Duitser over zou stappen naar het nieuwe team van BMW. Dit omdat de Quick Nick en BMW sportsdirecteur Mario Theissen, die zeer waarschijnlijk teambaas en teameigenaar van het nieuwe team wordt, grote vrienden en zijn en Heidfeld tevens de voornaamste reden zou zijn geweest om het Zwitserse team van Sauber over te kopen. Hiermee zou hij eerste coureur worden en daar heeft hij wel oren naar.

Dan hebben we ook nog de coureurs die momenteel nog bij B·A·R zitten. Eerst is daar de man die zeer waarschijnlijk moet vertrekken als hij zelf niet wordt gekozen als teamgenoot, namelijk Takuma Sato. De Japanner kwam bij het team toen motorleverancier Honda dit graag zag gebeuren. Dit seizoen presteert hij echter enorm slecht en staat hij, samen met Red Bull testcoureur Vitantonio Liuzzi, op slechts één kampioenschappunt. Ook testcoureur Anthony Davidson zou nog een kans maken op de stoel, echter zou hij ook in belangstelling staan bij het team van Midland.

Hiermee komt het totaal aantal kandidaten voor het stoeltje naast Rubens Barrichello voor 2006 op vier. De oplossing voor dit raadsel zal echter niet bij het team van British American Racing liggen, maar bij het team van Williams. Mark Webber is zo goed als zeker voor aankomend seizoen, maar mocht Jenson Button zijn teamgenoot worden, dan valt de Brit automatisch af voor zijn huidige werkgever. Tevens zou dat betekenen dat Nick Heidfeld het veld moet ruimen, wat hij al had voorzien en daarom een voorcontract heeft getekend bij het Engelse team van Nick Fry. Hierin zou staan dat zijn contract zo goed als officieel wordt als Williams de strijd rond Button-Gate wint.
Categorie:
Tag(s):