dinsdag, 11. januari 2005 - 14:38

Wie krijgt de ketting van burgemeester Mans ?

Enschede

Op 1 mei vertrekt Burgemeester Jan Mans van Enschede met pensioen. Er zijn 7 sollicitanten, marktkoopman Ferdy Lammerink van de stadspartij is de enige die er voor uitkomt dat hij die baan wel wil en schaamt zich er ook niet voor als hij wordt afgewezen. Een serieuze kandidaat vinden zijn politieke tegenstanders hem echter niet.

Ferdy Lammerink staat op de markt met stoffen en iedereen kent hem. Sinds 3 jaar zit hij ook in de gemeenteraad als lijsttrekker van de 4 leden tellende stadspartij. Ferdy heeft het niet zo op met ambtenarij er dat werd nog erger toen hij met winkel en woning werd weggeblazen aan de Roomweg tijdens de vuurwerkramp. Lammerink schopt tegen alles wat met bureaucratie te maken heeft en zegt de dingen recht voor de raap, wat bij sommige mensen nogal eens in het verkeerde keelgat schiet. De stadspartij wordt gezien als een luis in de pels door de andere "serieuzere" politieke partijen. Ferdy heeft daarom ook gesolliciteerd naar de post van Burgemeester en de koningin een brief geschreven en hij is de enige van 7 sollicitanten die er eerlijk voor uitkomt dat hij deze baan ambieert.

"De andere 6 kandidaten schamen zich er blijkbaar voor als ze worden afgewezen", zegt hij sarcastisch. "Als een b-acteur als Ronald Reagan de president van Amerika kan worden kan ik ook Burgemeester van Enschede worden, ik weet waar vroeger de textielfabrieken hebben gestaan, en noem maar de naam van een steegje en ik breng je er zonder plattegrond naar toe. Zo'n man als ik, een man uit het volk dat heeft deze stad nodig en geen importburgemeester die niet eens het Twentse accent machtig is". Aldus de strijdvaardige marktkoopman.
(c) BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):