zaterdag, 4. juni 2005 - 14:21

Wiegel haalt uit naar bemoeizucht Den Haag

Hans Wiegel, bijna op een leeftijd dat hij zelf met pensioen mag, heeft weer eens ouderwets uitgehaald naar de vele overheidsbemoeienissen. Dit keer sprak hij tijdens de opening van een woonzorgcomplex voor ouderen in Zwolle. Lovende woorden voor personeel en directie van woonzorgcomplex de Rivierenhof uit Zwolle. Maar voor de verantwoordelijke politici uit Den Haag waren er kritische termen. Kortom, het orakel uit Diever heeft weer van zich laten horen.

Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, kon het gisteren tijdens de officiële opening van woonzorgcomplex de Rivierenhof in Zwolle niet nalaten om een gevoelige tik richting de Haagse politiek uit te delen. Wiegel, die volgend jaar zelf met pensioen mag maar dat zeker niet zal doen (thuis zitten is voor mij geen optie, zei hij ooit) vindt dat de bemoeizucht vanuit Den Haag soms te ver wordt doorgevoerd. ‘Dit woonzorgcomplex toont hoe het ook kan en eigenlijk ook moet als het de zorg en omgang met de ouderen in onze samenleving betreft. Den Haag, leer hier van en wees vooral niet te bureaucratisch’, zei de oud politicus tijdens zijn openingsspeech.

Wiegel is van mening dat de Rivierenhof in Zwolle een prachtig voorbeeld is van een harmonieuze hedendaagse samenleving. Ook de een-kamergedachte, waar veel van zorg afhankelijke ouderen nog steeds verblijven, is wat Wiegel betreft voltooid verleden tijd. ‘Het is mensonterend dat sommige ouderen op een zaal bij elkaar worden geplaatst'.Wiegel sprak vooral veel woorden van waardering uit naar het management en de medewerkers van de Zwolse instelling.

‘De regelzucht en het conservatisme kunnen we doorbreken door meer van dit soort instellingen te bouwen'. Als dank voor de vele mooie woorden werd Hans Wiegel ook uitgenodigd om het volgende wooncomplex van Driezorg in Zwolle te komen openen. ‘Maar als u komt dan zal dat waarschijnlijk in de hoedanigheid van minister-president zijn.’ Waarmee voor de zoveelste keer voer werd gegeven aan een naderende politieke comeback van Hans Wiegel. De persoon in kwestie kon er genoeglijk om lachen.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):