woensdag, 27. april 2005 - 17:35

'Wietboulevarddebat' 2e Kamer

Den Haag

Het lijkt erop dat ook woensdag na het ‘Wietboulevarddebat’ de Tweede Kamer er niet echt is uitgekomen omtrent het uit te zetten beleid over cannabis. De meningen zijn sterk verdeeld waarbij het kabinet sterk vasthoudt aan de mening dat in de grensstreken geen zogenaamde wietboulevards, geconcentreerde locaties van coffeeshops, moeten ontstaan. Het kabinet vindt dit lijnrecht staan op het algehele beleid tegen het drugstoerisme.

Minister Donner (Justitie) en Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) hebben dit woensdag in een verklaring gemeld. Pechtold liet zich afgelopen maandag nog positief uit over het voorstel van de Maastrichtse burgemeester Leers voor een wietboulevard aan de rand van zijn stad. Pechtold noemde dit vandaag een "tussenoplossing". Daarmee lijkt het verschil van opvatting over het drugsbeleid van het kabinet tussen beiden verdwenen.
De ministers schrijven in de verklaring dat legalisering van softdrugs in Nederland "niet aan de orde is". Het verplaatsen van coffeeshops naar de randen van gemeenten kan "een optie" zijn om overlast in de gemeenten te verminderen.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):