dinsdag, 25. januari 2005 - 16:21

Wijchen Swingt Internationaal

Wijchen

Op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2005 zal Olympic Sportcentrum na 12 succesvolle jaren wederom in het teken staan van het Ballroom- en Latin-American dansen. Els en Menno Kluver, eigenaren van dansstudio ‘Swing’, hebben samen met een team van enthousiaste medewerkers opnieuw de gigantische klus op zich genomen om een aantal internationale danswedstrijden te organiseren.

Het bijzondere van deze wedstrijden is, dat niet alleen de beginnende wedstrijddanser, maar ook de vergevorderde hieraan kan deelnemen. Bovendien vinden er op zaterdag overdag danswedstrijden voor rolstoelgebruikers plaats.

Het zijn vele kleine dingen, die een wedstrijd tot een ‘ideale’ wedstrijd maken. De metamorfose van de sporthal tot danspaleis hebben we reeds genoemd. Het hoge dansniveau van met name de hoogste klassen zal het publiek zeer aanspreken. Want de kwaliteit van het Nederlandse dansen is groot. Veel deelnemende paren behoren zelfs tot de wereldtop. Bovendien zullen de diverse dansdemonstraties van onze Nationale kampioen in Standaard Formatiedansen 'VFT ’s-Hertogenbosch' bij een ieder grote indruk achterlaten. Dit team behoort met een zesde plaats op het afgelopen WK Formatiedansen Standaard tot de absolute wereldtop.

Gedurende het weekend zal VFT ’s-Hertogenbosch maar liefst 4 maal optreden, en daarbij een show van steeds vijf dansen laten zien. Voor de wedstrijddansers wordt uiteraard grote zorg besteed aan de muziek en het uitkiezen van een goed internationaal jurypanel. Op deze wijze wordt de wedstrijd niet alleen leuk voor de kampioenen, maar hebben ook de verliezers na afloop het gevoel naar een sfeervolle en sportieve wedstrijd te zijn geweest.

Zat. 29 jan. 10.00-18.00 u Rolstoeldansen € 8,00
19.00-00.30 u Standaarddansen € 13,50
Senioren Wedstrijd klasse

Zo. 30 jan. 10.00-14.00 u Juveniles (6-12 jaar) en € 13,50
Debutanten Junioren voor de Standaard en Latin (gehele dag)

14.00-18.00 u Adults Standaard
Wedstrijd klasse

18.00-20.30 u Adults Latin
Wedstrijd klasse
Provincie:
Tag(s):