zondag, 27. maart 2005 - 20:01

Wild west-achtervolging op A2

Weert

In de nacht van zaterdag op zondag heeft zich op de A2 tussen Eindhoven en Weert een levensgevaarlijke verkeerssituatie voorgedaan. De politie wilde die nacht in Weert een auto aanhouden, omdat daarvan de APK zou zijn verlopen. Bij het zien van het stopteken reed de auto er vandoor, waarbij de politiepatrouille de achtervolging inzette. De verdachten van deze wagen hadden zich waarschijnlijk eerder die nacht schuldig gemaakt aan een bedrijfsinbraak.

Vanuit Weert reed de wagen de A2 op, waarbij deze werd achterhaald door de politie. Hierbij werden snelheden gehaald van meer dan 150 km/uur. De verdachten hadden duidelijk geen behoefte aan de politie en trapte op de rem, waarna ze hun voertuig omkeerden en terugreden tegen het verkeer in, achtervolgd door de politie. Een tweede politiewagen reed parallel aan de andere twee wagens op de goede rijbaan van de A2 mee. Deze vlucht tegen het verkeer in duurde meer dan 40 kilometer.

Inmiddels was de politie Brabant Zuid-Oost gewaarschuwd. Ook werd via de radio een spookrijdermelding uitgegeven. Bij knooppunt Leenderheide werd de vlucht voortgezet richting België. Ook werd er vanuit de vluchtauto nog een TFT-scherm op de weg gegooid die onder de politiewagen belandde. De politie raakte de auto op een gegeven moment uit zicht, omdat de verdachten de lichten van hun voertuig hadden gedoofd. Hierdoor werd de achtervolging te gevaarlijk voor de politie. Uiteindelijk werd de auto vlakbij de grens uitgebrand teruggevonden en waren de daders spoorloos. Inmiddels is zondag een 37- jarige Kerkradenaar aangehouden. De tweede verdachte is nog spoorloos. © BON
Provincie:
Tag(s):