maandag, 2. mei 2005 - 13:44

Wilde achtervolging over land en water

Leeuwarden

De politie heeft zondagmiddag, na een wilde achtervolging over zowel het land als water, een 32-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Deze man wordt verdacht van diefstal van een boot. De politie werd ingeschakeld door de 47-jarige eigenaar uit Leeuwarden, die per toeval zijn gestolen boot rond 16.30 uur zag varen op het Harinxmakanaal.

De verdachte reageerde niet op aanroepen en geluidssignalen van de agenten, waarna de achtervolging aanvankelijk vanaf het land werd ingezet. Nadat de politie met een geleend bootje de man wilde benaderen, vluchtte de man door af te meren op een bedrijfsterrein en het op een lopen te zetten. Even was de man spoorloos, maar werd na een zoekactie weer ontdekt, waarop deze opnieuw de benen nam. Daar de agenten sneller waren dan hij besloot de 32-jarige zijn vluchtweg via het water te vervolgen en zwom naar de overkant. De inmiddels gearriveerde politieboot bracht de agenten over, die hem na een achtervolging in een weiland konden aanhouden.

De boot was eerder dit jaar vanaf de Franckenastate gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Zo bleek dat de buitenboordmotor niet van de eigenaar van de boot was. ©BON
Provincie:
Tag(s):