zondag, 13. maart 2005 - 21:02

Wilders partij-programma

Den Haag

Kamerlid Geert Wilders heeft een partijprogramma gepubliceerd waarin hij zich 'onafhankelijk verklaart van de politieke elite' die Nederland de afgelopen decennia heeft 'verkwanseld'.
<BR>De bezem gaat door het Nederlandse politieke bestel. Naast zijn bekende harde standpunten over veiligheid, moslimfundamentalisme en vreemdelingenbeleid pleit Wilders voor forse belastingverlaging en het beperken van de macht van de overheid. De oud-VVD&#039;er wil ontwikkelingshulp en het minimumloon afschaffen, het aantal ambtenaren halveren en de kinderbijslag beperken. Verder moeten de Antillen uit het Koninkrijk en moet de EU ons land een eigen immigratiebeleid toestaan.

‘Ook het gebruik van hoofddoekjes in publieke functies wordt verboden. De ambachtsscholen en tuchtscholen komen terug. Het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Economische Zaken kunnen de deuren sluiten. Het Nederlands is onze landstaal en dit zal worden vastgelegd in de Grondwet’, aldus een greep uit de punten van Wilders zijn onafhankelijkheidsverklaring.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):