vrijdag, 22. april 2005 - 7:03

Willem II verslaat Ajax in beker

Willem II heeft donderdagavond in één klap het seizoen goed gemaakt door in de halve finale van de Amstel Cup van Ajax te winnen. De Tilburgers wonnen met 1-0 en gaan volgend jaar Europa in.
<BR>
<BR>De wedstrijd stond in het teken van ‘gemiste kansen’. Ajax domineerde de gehele wedstrijd, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Jatto Ceesay schoot zijn eerste de beste kans binnen.

Ajax bleef het beste van het spel hebben en kreeg vooral het laatste half uur een schat aan kansen. Steven Pienaar wist de bal, na een knappe kopbal van Charisteas, niet in het lege doel te krijgen. Kort daarna had Nigel de Jong geen geluk na een mooie combinatie.

Nicolae Mitea kreeg misschien wel de grootste kans. Uit een rebound schoot de Roemeen voor een leeg doel op de lat. En verder kreeg Sneijder geen penalty waar hij er wel een verdiende.

Aangezien Willem II nog steeds op voorsprong stond na 90 minuten, gaan zij door naar de finale op 29 mei tegen PSV in De Kuip. Trainer Rob Maaskamp was heel erg blij met het resultaat: “We hebben gezwijnd, maar dat maakt onze avond en nacht niet minder mooi�.

Door deze prestatie zal Willem II toch het seizoen afsluiten met een plaats in de Eufa-Cup. En het krijgt nog de kans om de Beker te winnen.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):