zondag, 8. mei 2005 - 11:04

Williams blijft overstap Button ontkennen

Aan het einde van het vorige seizoen leek het er lang op dat Jenson Button dit seizoen bij het team van Williams zou gaan rijden. Zijn huidige werkgever, het team van B·A·R, was het daar echter niet mee eens en werd na een onderzoek van een zusteronderneming van de FIA in het gelijk gesteld. De verhalen gingen toen dat Button het seizoen daarna wel over zou stappen.

Nu, vier Grand Prix later, is het Engelse team van B·A·R in de problemen geraakt aangezien de FIA het team heeft aangeklaagd voor het overtreden van de reglementen. Dit zou enige frustraties opwekken bij Button, waardoor hij zou beslissen eerder dan gepland over te stappen. Sam Michael, technisch directeur van Williams, ontkent dit echter.

Er zou namelijk een regeling zijn getroffen waarin staat dat de Britse coureur bij zijn werkgever zal blijven als hij een bepaald aantal punten heeft behaald voor de Grand Prix van Turkije. Met een resultaat van nul punten in de eerste drie races en het feit dat zijn punten zijn afgenomen na de Grand Prix op Imola, ziet het er naar uit dat hij dit niet zal halen.

Dat zou betekenen dat de kans groot is dat de teamgenoot van Takuma Sato aankomend seizoen alsnog zal rijden voor het team waar hij in het seizoen van 2000 zijn debuut binnen de Formule 1 mee maakte. Die kans is nu nog groter geworden nu B·A·R in de moeilijkheden lijkt te zitten. Sam Michael van Williams laat nu echter weten dat er nog niets is besloten:

“Het is zeer zeker nog niet over. Jenson zal weer vanaf de Nürburgring in actie komen, en dat geeft hem nog steeds acht Grand Prix om zijn ei kwijt te kunnen bij B·A·R. Aangezien het nog steeds rekenkundig mogelijk is om de benodigde punten te scoren, is het niet iets waar ik over ga discuseren voordat hij beschikbaar is.�

De acht races waar Michael op doelt, is de Grand Prix van Turkije, nieuw op de kalender van de Formule 1. In de regeling met beide teams en het management van de coureur zou staan dat Button bij die Grand Prix op een bepaald aantal punten moet staan, wil hij de beslissing maken om bij zijn huidige werkgever te blijven.

Button zelf blijft echter ontkennen dat hij zeer geïrriteerd is geraakt door alle heisa die er is ontstaan over het wel of niet hebben van een tweede benzinetank in de bolides van hem en zijn teamgenoot. De Britse coureur, die volgens de Engelse media zijn relatie met zijn vriendin heeft verbroken, vertelde voor nu gewoon door te willen met zijn team:

'Het is een geweldig team om mee samen te werken. We zullen op de Nürburgring enorm sterk zijn en de grote wil hebben om enorm duidelijk te laten zien dat we een sterk zijn die kan vechten voor overwinningen. Er zal nog veel moeten gebeuren voordat er ook maar één beslissing zal worden genomen'.
Categorie:
Tag(s):