donderdag, 17. november 2005 - 10:13

Wim Dijkstra stopt per 1 december

Sittard-Geleen

Burgemeester Wim Dijkstra van Sittard-Geleen zal per 1 december zijn functie neerleggen. Dit heeft de gemeente donderdag bekend gemaakt. Op een persconferentie in september had Dijkstra al aangekondigd op zoek te zullen gaan naar een nieuwe functie.

De positie van de burgemeester werd onhoudbaar, nadat er een motie van afkeuring tegen hem werd aangenomen tijdens de vergadering over een nieuw te bouwen brede school. Door deze situatie nam de burgemeester een time-out om zich over zijn positie te beraden. Hij kwam tot de conclusie dat de afgelopen jaren voor hem tropenjaren waren die veel van hem hadden gevergd. ‘Als de relatie tussen raad en college enerzijds en de burgemeester anderzijds niet optimaal meer is, is het beter is om uit elkaar te gaan.’
De burgemeester van de Zuid-Limburgse fusiegemeente zou niet per direct aftreden, maar wel de gemeente binnen afzienbare tijd verlaten.

Dijkstra heeft nog geen nieuwe functie gevonden, laat woordvoerder Bosters weten. Hij wil de benoeming van een waarnemer echter niet vertragen en stopt daarom op 1 december.

De PvdA-burgemeester is sinds 16 februari 2001 burgemeester van Sittard-Geleen. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Oss en de gemeente Udenhout. Wim Dijkstra begon zijn politieke carrière in 1986 als wethouder Sociale Zaken en Personeelszaken van de gemeente Tilburg.
Provincie:
Tag(s):