zaterdag, 17. december 2005 - 19:06

Windhoos teistert Neerbeek

Neerbeek

Bij een windhoos in Neerbeek is zaterdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij werd met een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Even na 15.30 uur werden een aantal straten in het Zuid-Limburgse plaatsje door een windhoos geteisterd. Het natuurgeweld vond plaats in de Aldenhofstraat, Limpenshof, Neerbeekerstraat en de Nieuwenhofstraat.

Daken werden beschadigd, schuttingen waaiden omver, auto’s raakten beschadigd door rondvliegend materiaal en bomen werden ontworteld. De gemeente kreeg in totaal 35 schademeldingen van gedupeerden binnen.

De gewonde vrouw maakt het goed laat een woordvoerder van de brandweer weten. De brandweer is met veel materieel ter plaatse en bouwt haar activiteiten langzaam af. Deze worden nu overgenomen door de dakdekkersbedrijven, die ook gedurende de nacht door zullen gaan met hun werkzaamheden aan de beschadigde daken.

De gemeente heeft zo’n 70 getroffen bewoners opgevangen in het gemeenschapshuis. Wanneer zijzelf niet voor opvang kunnen zorgen, zal de gemeente een opvangadres regelen.
Provincie:
Tag(s):