zaterdag, 26. november 2005 - 9:18

Winkelcentrum in Gouda in vlammen op

Gouda

Een grote brand heeft afgelopen nacht in Gouda een groot deel van het winkelcentrum De Heester verwoest. Zes van de negen winkels zijn bij de brand totaal verwoest, zo liet de gemeente weten. De brand brak uit rond 01.19 uur in een snackbar, waarna het vuur snel om zich heen greep in naast gelegen panden.

Twee personen zijn naar het ziekenhuis gestuurd in verband met ademhalingsproblemen als gevolg van inhaleren van rook. Zo'n 50 mensen uit de woningen boven en in de omgeving van de winkels zijn geëvacueerd. Een aantal is direct naar familie of vrienden vertrokken, anderen zijn opgevangen in een hotel. Salvage (organisatie van gezamenlijke verzekeringen die zich bij incidenten bezighoudt met veiligheid, verzekeringen en opvang) doet onderzoek naar de mogelijkheid tot snelle terugkeer in de betreffende woningen.

Er zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De oorzaak van de brand en de financiële schade zijn nog niet bekend. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er zijn bijna zeventig brandweerlieden bij het blussen betrokken. De brandweer uit Gouda is hierbij ondersteund door brandweerlieden uit onder andere Katwijk, Reeuwijk, Waddinxveen en de Krimpenerwaard. Verder was de politie ter plaatse met 18 agenten.
Provincie:
Tag(s):