zaterdag, 9. juli 2005 - 19:06

Winkeldief in rolstoel rent weg

Leuth

Vrijdagmiddag zag personeel van een winkel in Leuth dat een man en een vrouw verdacht bezig waren. Toen zij hen in de gaten hielden zagen zij dat de man, die in een rolstoel zat, spullen uit de rekken in zijn jas stopte. Bij de uitgang werd hij daarom door personeel staande gehouden. De vrouw was inmiddels met wat boodschappen bij de kassa gaan staan. Toen zij zag dat de man werd tegengehouden rende zij weg.

Terwijl het personeel de politie belde, sprong de man plotseling uit zijn rolstoel en rende weg. Het winkelpersoneel trof hem even later verstopt achter enkele struiken aan. Hij werd overgedragen aan de politie. Toen de man op het bureau in Groesbeek was, werd hij onwel.

Gealarmeerd ambulancepersoneel verklaarde dat hij niets mankeerde. Wel gebruikte de man medicijnen. Die werden hem even later door zijn vrouw gebracht. Het signalement van deze vrouw kwam overeen met dat van de vrouw in de winkel. Daarom werd zij op het bureau ook aangehouden. In hun auto bleek bovendien een hoeveelheid drank te liggen, afkomstig uit een winkel in Duitsland.

De politie daar is ook gewaarschuwd. De vrouw, een 29-jarige vrouw uit Ooij, verklaarde helemaal niet in de winkel geweest te zijn. Haar echtgenoot, een 29-jarige man uit Ooij, verklaarde zich niets meer te herinneren. De Nederlandse en Duitse politie stellen nog een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):