maandag, 15. augustus 2005 - 8:57

Winst Groningen, blessure Nevland

FC Groningen heeft in haar eerste wedstrijd van het seizoen RBC Roosendaal met 1-0 verslagen. Yuri Cornelisse schoot vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd binnen.

RBC Roosendaal zag de van Sporting Lissabon gehuurde Edgar Marcelino na zeventien minuten afhaken met een blessure. Nyron Wau verving de aangeslagen aanvaller. Ook FC Groningen moest noodgedwongen een spits wisselen. Erik Nevland verliet na ruim een half uur zeer geëmotioneerd het veld en werd vervangen door de van Ajax gehuurde Rasmus Lindgren. De Noor heeft een achillespeesblessure. Hoe lang hij aan de kant moet blijven is nog niet duidelijk.

Er werd ook nog gevoetbald, maar zowel FC Groningen als RBC Roosendaal kon geen indruk maken. Ver in de tweede helft kon RBC-er Acuna inrukken, toen hij zijn tweede gele kaart van arbiter Bas Nijhuis ontving. Daarna werd FC Groningen sterker en in de 85ste minuut wist Yuri Cornelisse het net toch nog te vinden: 1-0.