donderdag, 3. maart 2005 - 14:10

Winter

Zuid-Holland

Op de valreep heeft het winterse weer dit jaar toch nog Nederland aangedaan. Sinds woensdag ligt er een deken van sneeuw over een groot deel van het land. Ook Zuid-Holland ziet wit, maar in tegenstelling te Noord-Nederland leidde het hier tot relatief weinig problemen. Afgezien van iets meer aanrijdingen dan normaal door de gladheid, levert het winterse landschap vooral veel vertier en mooie plaatjes op.

De ochtendspits leverde woensdag circa 25 aanrijdingen. Volgens de politie zijn de wegen goed begaanbaar en is er voornamelijk sprake van blikschade. Er stonden wel wat meer files op de snelwegen en waren door de sneeuwval wel wat langer dan normaal, maar dit leidde niet tot grote problemen.

De hevige sneeuwval zorgde er woensdagavond wel voor dat het busverkeer in Zuid-Holland Noord volledig stil kwam te liggen. Busmaatschappij Connexxion vond het niet verantwoordelijk de bussen te laten rijden. Het bus- en tramverkeer in Den Haag en Rotterdam ging wel gewoon door, maar liep flinke vertraging op.

Het treinverkeer in midden Nederland ondervond donderdagochtend grote hinder van het winterse weer. Op de trajecten Amsterdam-Den Haag, Leiden-Dordrecht en Utrecht-Rotterdam/Den Haag reden minder treinen omdat wissels vast waren gevroren.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):