donderdag, 29. december 2005 - 16:18

Winter-doe-middag

Opende

Woensdag 28 december was het zover. De winter-doe-middag van IVN Grootegast en Staats Bos Beheer. Op deze dag waren zo'n 180 mensen afgekomen. Er waren stands waar je wintervoederingen kon maken en nestkasten kon kopen.

Ook konden mensen sommeltjes maken. Dit zijn stenen die op poppetjes lijken. Er waren mensen van de Kruidhof uit Buitenpost, de Vlierstins en de Wâldvrucht. Verdere excursies waren een wandeling over het blotte voetenpad, een wandeling over het Pettenpad en je kon met een GPS systeem een ronde maken. De jachthonden vereniging uit Warffum gaf enkele demonstraties over hoe er gejaagd werd met honden

Binnen in de werkschuur kon in de bovenzaal een leuke film worden gekeken over roofvogels hier kon ook weer even worden opgewarmd. Eten kon natuurlijk ook op de werkdag er was een kraampje waar je glühwein, koffie en thee kon drinken. Kinderen konden ook nog een broodje met een worstje roosteren boven een van de kampvuren. Er wordt dan ook terug gekeken op een zeer geslaagde middag.
Provincie:
Tag(s):