zaterdag, 10. december 2005 - 19:32

Wit tegen armoede

Easterein

Femke Cammeraat (9) en Margreta Terpstra (10) beide uit Easterein vinden dat er ook iets gedaan moet worden tegen de armoede in de wereld en willen zelf ook helpen door een inzamelingsactie te organiseren.

Voor de fotograaf toonden zij hun witte polsbandje. Er zijn al meerdere kleuren polsbandjes met verschillende betekenissen in de omloop zoals tegen zinloos geweld, aids en eerder jaar kwamen er de witte polsbandjes, tegen de armoede in de wereld, bij.

Zaterdag stonden alle Friese wereldwinkels stil bij de armoede in de wereld en zo ook de wereldwinkel in Easterein. De vrijwilligers werden in het wit gestoken en het gebouw werd wit aangekleed met lakens. Er werden witte ballonnen en pepermuntjes uitgedeeld en werden er witte polsbandjes verkocht. De opbrengst van de verkoop is tegen de armoede. Maar ook de producten in de wereldwinkel verkocht worden leveren hun bijdrage, deze producten zijn immers ‘eerlijk’ ingekocht en zorgen er op die manier voor dat de kleine boer/producent een redelijker inkomen krijgt.

Volgens Aletta Nieboer van wereldwinkel Easterein is het vooral de bedoeling om iedereen stil de laten staan bij de armoede in de wereld en om de wereldleiders tijdens de komende WTO-top -waar ook Balkende aanwezig zal zijn- te overtuigen om eerlijke handel te doen met de arme landen en ze ook daadwerkelijk een kans te geven op de wereldmarkt.
Provincie:
Tag(s):