vrijdag, 8. april 2005 - 8:53

Witte druivenlikeur van een Hofleverancier

Limburg/Maastricht

Bij een stad als Maastricht, die onder ander bekend staat om zijn wijnen, hoort ook een witte druivenlikeur. Dat dacht Jos Bams, eigenaar van de gelijknamige slijterij, toen hij een bezoek bracht aan de ambachtelijke graandistilleerderij de IJsvogel in Arcen. Bij een unieke slijterij hoort tenslotte ook een ‘unieke likeur’.

Na tientallen proefmonsters werd de juiste druivencombinatie gevonden. Een nieuwe likeur werd geboren. Gedistilleerd uit most van Witte druiven. Uniek in zijn soort en een aanwinst voor de stad Maastricht. De eerste distillatie heeft ongeveer 500 flessen opgeleverd en hopelijk zullen nog vele ketels volgen. De likeur dient gekoeld geserveerd te worden en is lekker fris met ijs. Het kan zowel als aperitief en/of als digestief worden gedronken.

Donderdag werd de eerste fles aangeboden aan wethouder Han Hoogma van Maastricht. Het nieuwe Limburgse product werd met een warm hart ontvangen door de wethouder. Die meteen enkele personeelsleden uitnodigde om dit nieuwe product uit te proberen. De kritieken waren lovend.

Vanaf vandaag is de likeur verkrijgbaar bij slijterij Bams op de Markt in Maastricht en aan de Kasteel Kessenichstraat in de wijk Nazareth. Binnenkort ook verkrijgbaar in de horeca.

© BON /Persbericht en foto's Focuss 22
Provincie:
Tag(s):