zaterdag, 20. augustus 2005 - 15:40

WK Honkbal

Eindhoven

Van 2 t/m 17 september strijden 18 landen in Nederland om de wereldtitel honkbal. Eindhoven is één van de vijf speelsteden. Oranje speelt als regerend Europees kampioen inde openingswedstrijd op 2 september tegen China. De wedstrijden in Eindhoven worden gespeeld op sportpark De Heihoef aan de Roostenlaan.

Het evenement wordt om 18.30 uur geopend in Rotterdam waarna 19.15 uur Oranje tegen de Chinezen de eerste wedstrijd speelt. Zweden, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Cuba treffen de Nederlanders in Rotterdam. De overige drie groepsduels van Oranje (tegen Brazilië, Canada en Panama) worden in Haarlem gespeeld. Cuba dat tot de favorieten gerekend wordt speelt de meeste wedstrijden in Rotterdam.

Daarnaast spelen ze twee wedstrijden in Haarlem en twee in Amsterdam. 8 en 13 september zijn twee rustdagen. De kwartfinales worden in Almere en Eindhoven gespeelt. De beide halve finales vinden respectievelijk in Rotterdam en Haarlem plaats. De finale begint de dag erop om zeven uur in het Familiestadion, eerder op de dag is dan in het Pim Mulierstadion al bekend geworden wie de bronzen medaille heeft gewonnen. © BON - foto's: Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):