donderdag, 13. januari 2005 - 11:24

Wonderbaarlijke genezing invalide vrouw

Enschede

Charissa kreeg op haar 13de jaar een hersenbloeding en belandde uiteindelijk door allerlei missers van het ziekenhuis in een rolstoel. Een zuurstoftherapie in Amerika zou haar weer kunnen genezen, deze behandeling duurt een jaar.
<BR>Kosten: 150.000 euro. Nu na 11 maanden behandeling is zij zienderogen aan het genezen. Ondanks allerlei tegenslagen vechten de ouders voortgedreven door liefde, voor het welzijn en de genezing van hun kind.

Toen Charissa’s ouders Greetje en John van de zuurstoftherapie in Amerika hoorden en met eigen ogen hadden gezien dat een Belgisch meisje weer liep, twijfelden ze geen moment: dit was haar redding.
Maar het ziekenfonds erkent deze vorm van genezing niet en al helemaal niet financieel.

Een grote geldinzamelingsactie werd op touw gezet. Via de media en na allerlei acties was er na maanden zo’n 120.000 euro binnen. Niet genoeg, maar haar ouders reisden met haar af in de hoop dat de rest van het geld nog wel binnen zou komen. Sinds Februari 2004 is Charissa aan het revalideren in een gespecialiseerd ziekenhuis in Lauderdale in Florida en ligt enkele uren per dag in een zuurstoftank. Maar de ene na de andere tegenslag diende zich aan: verkoudheid, evacuatie van het ziekenhuis door de hurricanes, problemen met de medicatie, enz, enz....

Ondanks alles gaat ze zienderogen vooruit. Ze kan weer zelfstandig eten, de maagsonde waardoor ze gevoed werd is uit haar lichaam. Ze kan zelfs alweer zien en televisie kijken door een speciale bril. Wie de foto’s op de website bekijkt ziet ook duidelijk vooruitgang, tenminste als je haar hier in Nederland als een hulpeloos kasplantje in bed hebt zien liggen. Ze traint zelfs al op een loopapparaat en ze schaterlacht ook alweer.

Maar door de tegenslagen en het oponthoud met de therapie moet de familie van Rijssen ook hun verblijf met 4 maanden verlengen en daar is weer meer geld voor nodig.
LPF tweede-kamerlid Hilbrand Nawijn heeft een gesprek gehad met de familie en heeft aangeboden te helpen het resterende geldbedrag bij elkaar te krijgen.
Wie weet als Charissa na een verblijf van 16 maanden terugkeert uit Amerika bestaat er een grote kans dat zij als “het wonder van Enschede� verder door het leven gaat.
Voor donaties en meer info over dit onderwerp bekijk de website www.redcharissa.nl
(c) BON/tekst en foto’s: Robert Hoetink/familie van Rijssen.
Provincie:
Tag(s):