zondag, 27. maart 2005 - 20:34

Woonmode Voorjaar - Zomer 2005

Rotterdam

Een huis is meer dan alleen architectuur: het dak, de vloeren, de wanden en ramen vormen de basis. Ze zijn als het schilderslinnen voor de kunstschilder of het blok marmer voor de beeldhouwer, mooi maar nog zonder eigen persoonlijkheid. Een huis wordt pas een thuis door de aankleding (Woonmode!), van meubels tot accessoires, van verf tot behang, van halogeenlamp tot kaarslicht.

GOED/FOUT
Bestaan er goede en foute interieurs? In principe niet, zolang je maar uitgaat van je eigen individuele woonwensen en smaak. De woonbladen en de Woonmode zijn er om te inspireren niet om te dicteren. Zolang een huis een weerspiegeling is van de persoonlijkheid van de bewoners is het een goed huis, of het interieur nu bestaat uit grijs beton of gehaakte gordijntjes. Een interieur is geen instant product dat in één week kant en klaar is, het moet langzaam groeien. De weg naar je ideale interieur is belangrijker dan het einddoel omdat de Woonmode altijd in beweging blijft. Meubels zijn roerende goederen en gemaakt om, zo nu en dan, mee te schuiven. Een ander kleurtje op de muren, een verrassend behang of een sfeervol kleed geven je huis een nieuw aanzien. Elke tijd legt zijn eigen accenten, we behouden het goede uit het verleden, we kopen de nieuwste trends en verheugen ons op alles wat nog komen gaat.

VOORJAAR – ZOMER 2005

Flexibel
Trends volgen elkaar steeds sneller op, onze ouders of grootouders kochten een groot massief bankstel dat alleen voor de grote schoonmaak van zijn plaats werd verschoven en verder decennia lang op één plek bleef staan. Het moderne interieur vraagt om andere eigenschappen: grote zware meubels hebben wielen en andere meubels zijn licht en compact zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn om de compositie van ons interieur altijd aan te kunnen passen aan onze woonwensen en trends.

Eclectisch
Na het mixen van muziek en gemengde huwelijken wordt langzamerhand ook het gemengde of gemixte interieur de gewoonste zaak van de wereld. High tech, low tech en no tech gaan moeiteloos met elkaar samen. Hetzelfde geldt voor de combinatie van oud en nieuw. Bijvoorbeeld het minimalistische strakke bankstel met handgeborduurde kussens erop of de klassieke Aga Cooker met daarop de nieuwste pan van Alessi.

Kleur
Kleur bekennen is belangrijk in het persoonlijke interieur. Ook al zullen we heel vaak kiezen voor een rustige en neutrale basis, de accenten krijgen meer en meer kleur. Een knalrood of kanariegeel zitmeubel zal voor velen van ons nog te heftig zijn maar kleur is definitief aan een comeback bezig.

Gezelligheid
Een logisch gevolg van de drie voorgaande punten is dat gezelligheid geen vies woord meer is. Kies voor een kleurrijk interieur waar stijlen gemixt kunnen worden en waar knusse hoekjes makkelijk gecreëerd kunnen worden.
Categorie:
Tag(s):