dinsdag, 15. maart 2005 - 14:51

Woonwijk geplaagd door riooljournalistiek SBS6

Leeuwarden

Buurtbewoners van de wijk de Wielenpôlle in Leeuwarden hebben tevergeefs geprobeerd de uitzending van het tv-programma 'Probleemwijken' dat uitgezonden zal worden door SBS6, tegen te houden. De bewoners beschuldigen de programmamakers van stemmingmakerij en discriminatie.

SBS6 volgde drie ‘probleemgezinnen’, legde vast dat iemand een steen door de ruiten gooide, filmde een voorbereiding van een inbraak en liet iemand een schot hagel door het plafond schieten. Omdat dit alles voor de camera gebeurde lijkt het haast in scène gezet te zijn, in ieder geval voorbesproken. Volgens de bewoners van de wijk maken de programmamakers zich hier schuldig aan 'het aanzetten tot strafbaar handelen'.

De geruchten dat de hoofdrolspelers in het buurtportret betaald kregen in geld of bier wordt door de zender ontkend.

Volgens burgemeester Geert Dales is de Wielenpôlle absoluut geen probleemwijk, en volgens wijkwethouder Roel Sluiter bedrijft SBS6 riooljournalistiek van de eerste orde. Waarschijnlijk zal er in de uitzending weinig te merken zijn van de saamhorigheid en het buurtgevoel dat wel echt in de wijk leeft. ©BON / foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):