vrijdag, 1. juli 2005 - 14:11

Wordt de Franse Grand Prix gestopt door ezels?

Zowel de FIA als de teams hebben er al mee gedreigd, maar het ziet er nu naar uit dat een groep protestanten op ezels het serieus menen; het boycotten van de Grand Prix van Frankrijk. Gedurende de eerste vrije training wist de groep protestanten de weg al te blokkeren, maar ze zijn van plan hun grote slag te slaan op zondag, als de race wordt gehouden.

Vandaag wist men vijftien kilometer van het Franse circuit van Magny Cours af de weg al te blokkeren door een gehele groep ezels op de weg te zetten, maar aangezien de groep onderweg is van de Franse stad Lyon naar het circuit, verwacht men dat de groep zondag aan zal komen op het circuit zelf. Dit zou betekenen dat het verkeer op de racedag op een totale chaos kan rekenen. Dit gebeurde eerder al door vrachtwagenchauffeurs, die ook de weg blokeerde uit protest.

Een woordvoerder van het circuit wist het volgende te melden: “Het ziet er naar uit dat ze het menen, want als ze door gaan met hun plannen om die weg te blokkeren of de andere wegen waar ze over hebben gesproken, dan zal al het verkeer van Parijs in een chaos terecht komen. Deze jongens menen het serieus en ze zijn tegen de race, ze willen het verbannen of sluiten en het uit de regio zien verdwijnen.�

Ook de protestanten zelf is al naar hun mening gevraagd. Ze zijn het er niet mee eens dat de staat zoveel geld van het volk uittrekt voor een milieubelastend evenement: “Het is een anarchistische bezigheid die gereserveerd is voor de verwende rijkeluizoontjes. Men heeft twee miljoen Euro aan geld van het volk om de bezigheid te financieren waar Michael Schumacher de miljardair te zien is. De race is onverantwoordelijk en heeft veel weg van het circus�, aldus Francois Schneider, rijdend op zijn ezel die luistert naar de naam Jujube.
Categorie:
Tag(s):