donderdag, 30. juni 2005 - 17:01

Wordt Michelin verbannen uit de Formule 1?

Nadat gisteren is besloten dat bandenleverancier Michelin schuldig is bevonden aan het feit dat er gedurende de Grand Prix van de Verenigde Staten zeven van de tien teams besloten niet te racen, is het aan de FIA om een toepasselijke straf daar voor te bedenken. Max Mosley liet als directeur van de FIA weten dat Michelin zou kunnen worden verbannen uit de Formule 1.

Michelin moet op haar tellen passen als uit een onderzoek van de FIA blijkt dat het Franse bedrijf gevaarlijke banden produceert. In een brief aan Pierre Dupasquier, directeur van Michelin, liet Max Mosley weten dat hij graag een lijst zou willen ontvangen van alle fouten die het bedrijf zelf heeft gevonden bij de geproduceerde banden. Hiermee lijkt het onderzoek in volle gang te zijn; een onderzoek wat een verbanning van Michelin als gevolg kan hebben.

“Dat zou een beslissing zijn die gebaseerd zou zijn op de eisen van veiligheid. Als het blijkt dat er ook nog andere fouten zijn gemaakt, dan is de kans redelijk groot dat Michelin geen toestemming krijgt om in de Formule 1 te racen�, zo legt de Britse FIA directeur uit. “Michelin zou zich diep moeten schamen. Ze hebben enorme schade toegebracht aan de Formule 1.�
Categorie:
Tag(s):