vrijdag, 11. maart 2005 - 16:31

Workshops en prijsvraag over het thema hoogbouw

Apeldoorn

In vervolg op het openingsdebat van 1 februari jl. organiseren de gemeente Apeldoorn en Stichting Bouwhuis op 16 maart workshops over het thema hoogbouw in Apeldoorn. De workshops staan onder leiding van de stedenbouwkundigen Willem van der Velden en Edwin Verdurmen en de beeldend kunstenaar Wim Korvinius. Aanvang 20.00 uur in het auditorium van CODA. Gemeenteraadsleden, maar ook alle geïnteresseerde inwoners van Apeldoorn worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de workshops.

De stellingen die woensdagavond aan de orde komen zijn:
- wat is de identiteit van Apeldoorn, zijn er meerdere identiteiten en welke bijdrage kan hoogbouw daaraan leveren?
- wat zijn de voor- en nadelen van hoogbouw, waarom staan we het toe en waarom niet?
- waar moet er hoogbouw komen: doen we dat in de binnenstad, langs de snelwegen, volgens de zogenaamde stemvork uit de discussienota, de stadsring of bij de invalswegen?
- hoe hoog willen we bouwen in relatie tot bestaande hoogbouw en de Veluwe?
- wat is het effect van hoogbouw op zijn omgeving? Hoe staat het met de sociale veiligheid?

Prijsvraag
De discussie is voor Stichting Bouwhuis en de gemeente ook aanleiding om onder de inwoners van Apeldoorn een prijsvraag uit te schrijven. Iedereen wordt uitgenodigd om binnen de gemeentegrens van Apeldoorn met hoogbouwoplossingen te komen. Degenen die mee willen doen kunnen de discussienota over hoogbouw opvragen bij Stichting Bouwhuis, tel. (055) 576 04 11 / 522 04 07 of e-mail: secretariaat.bouwhuis@xs4all.nl

De centrale vraag die in de bijdragen terug moet komen is: hoe kan hoogbouw een bijdrage leveren aan de identiteit van Apeldoorn, hoe hoog zou hoogbouw in Apeldoorn moeten zijn, hoe zou het er uit moeten zien en waar zou het geplaatst moeten worden? Deelnemers kunnen hun ideeën laten zien door middel van een maquette, tekening, gedicht, verhaal of een ander soort presentatie.

Wanneer inwoners aan de prijsvraag mee willen doen dienen zij vóór 1 april a.s. het bijgevoegde inschrijfformulier te retourneren. Maandag 9 mei kunnen de bijdragen tussen 09.30 - 17.00 uur worden ingeleverd bij het Centrum voor Architectuur en Erfgoed, Roggestraat 44, Apeldoorn.
Vanaf 16 mei t/m 30 juni 2005 worden alle inzendingen in het Centrum voor Architectuur en Erfgoed tentoongesteld.
De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit een architect, een stedenbouwkundige, een bestuurslid van Stichting Hoogbouw en een bestuurslid van Stichting Bouwhuis. Er is een eerste, tweede en derde prijs te winnen. De drie winnaars worden beloond met een rondvlucht boven Apeldoorn, beschikbaar gesteld door Vormvisie BNO.

Inschrijfformulier
Naam:
Adres:
Postcode: Plaats:
Telefoon: E-mail:

Ik kies voor de volgende presentatievorm:
0 2-dimensionaal: max. A2 formaat (bv. een tekening, collage, tekst, gedicht etc.)
0 3-dimensionaal: max. grondvlak 50 x 50 cm (bv. maquette)
0 anders (in overleg met Stichting Bouwhuis)

Naast de inzending van de presentatie is elke inzender verplicht een toelichting of beeldweergave van maximaal één A4 in te leveren. Deze A4-vellen worden gebundeld tot een reader. Deze toelichting kan worden gestuurd aan: Stichting Bouwhuis, Postbus 4153, 7320 AD Apeldoorn, Bouwhuis@xs4all.nl
Provincie:
Tag(s):