donderdag, 26. mei 2005 - 13:36

Wotte wil niks kwijt over opvolging Gullit

De namen van Foeke Booy en Trond Sollied zingen al nadrukkelijk rond in de Kuip. De oefenmeesters van respectievelijk FC Utrecht en Club Brugge worden in de media al genoemd als de mogelijke opvolger van Ruud Gullit.

Technisch directeur Mark Wotte zwijgt over een eventuele opvolger in alle toonaarden. Wotte wilde in het huisorgaan van de Rotterdamse club ook niet kwijt of er voor het nieuwe seizoen evenals voorgaande jaren een tweede assistent wordt aangesteld. Henk Duut, die dit jaar deze functie onder Ruud Gullit bekleedde, maakt de overstap naar Jong Feyenoord. De enige zekerheid die de TD wilde geven, was het feit dat Pim Doesburg aan de club verbonden blijft als keeperstrainer.

"Het is allemaal nog veel te vers om hierover iets te zeggen. Wie wil speculeren mag dit doen. De enige waarheid is dat over de opvolging intern met nog geen woord is gesproken. Duidelijk is wel dat we nu heel hard op zoek moeten en dat het zo goed als zeker een trainer zal worden die we bij een andere club zullen moeten zien weg te halen", aldus Wotte.

De kans dat Wim Jansen terugkeert aan het roer van de Rotterdamse volksclub acht Wotte uitgesloten. "In de plezierige gesprekken die wij tot nu toe met Wim Jansen hebben gehad, heeft hij ons laten weten geen trainer meer te willen zijn. Wij hopen van harte dat hij ons wil gaan adviseren en als hij ja geeft op dat verzoek, zal het logisch zijn dat we hem betrekken bij het zoeken naar een opvolger van Gullit en Petrovic."

Voor de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach en assistent heeft Feyenoord nog tot 2 juli de tijd, dan begint de training van de Rotterdammers weer ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op vier juli staat de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurs van de Alphense Boys op het programma.
Categorie:
Tag(s):