vrijdag, 1. april 2005 - 12:29

Wurz past net in MP4-20

Na het wegvallen van Juan Pablo Montoya zou normaal gesproken Alexander Wurz zijn positie hebben ingenomen. Nog steeds is Wurz de officiële reserve rijder van McLaren, maar met een lengte van 1 meter 86 is hij lang te noemen binnen de Formule 1 en te lang voor de nieuwe 2005 specificatie McLaren.

Pedro De La Rosa zal nu de plaats van Montoya innemen en Wurz zal op de vrijdag zijn ronden rijden. Een situatie waarvan je niet vrolijk wordt. Na jaren als testrijder voor het team te hebben gereden komt er dan eindelijk een kans en dan pas je niet in de auto.

"We hadden een lang gesprek, bijna tot middernacht", zegt Wurz. "Ik heb tegen het team gezegd dat als ik de teambaas zou zijn ik voor de veiligste optie zou kiezen en dat is momenteel Pedro omdat hij al veel kilometers heeft gemaakt met de auto en ik nul."

"Ik ben een mens. Natuurlijk zou ik willen racen, geen twijfel mogelijk. Maar er is geen reden om naar huis te gaan en daar in een hoekje te gaan staan huilen," vervolgt Wurz. "Ik kan naar huis gaan en mijn polsen doorsnijden of ik kan gewoon doorgaan. Ik ben meer iemand die naar voren kijkt."

Vooralsnog kon Wurz alleen in de auto van vorig jaar rijden. Maar nu krijgt hij dan wel de kans om te laten zien wat hij kan en wellicht kan hij later dit jaar De La Rosa vervangen als vrijdagtester.

"Ik ben blij dat we mij passend hebben gekregen in de auto want het scheelde niet veel. Het was een waanzinnige inspanning voor het team om dit gedaan te krijgen voor dit moment", zegt Wurz. "We zijn in gevecht voor wat millimeters, wat eigenlijk normaal is in mijn werk, maar het is de inrichting van de cockpit die zo compact is. We praten niet over het comfortabel zitten, maar over het in staat zijn om te presteren."
Categorie:
Tag(s):