zondag, 27. maart 2005 - 19:13

Wurz vervangt Montoya in Bahrein

Juan Pablo Montoya zal aankomend weekend niet in actie komen gedurende de Grand Prix van Bahrein. Nu is bekend dat de medewerkers uit de fabriek opgeroepen zijn morgen gewoon naar de fabriek te komen, waar ze in eerste instantie vrij hadden gekregen vanwege de feestdagen. Dit zou er mee te maken hebben dat de MP4-20 moet worden aangepast op de lengte van Alexander Wurz.

De Oostenrijker is langer dan de overige drie coureurs van het Britse team en heeft hierdoor een nadeel. Nu Montoya misschien weg valt en derde coureur Pedro De La Rosa het stoeltje van de Colombiaan in dat geval overneemt, moet er iemand zijn die op de vrijdag voor de race in actie kan komen voor het team. Aangezien Wurz officieel testcoureur is van het team moet men binnen een week Wurz in de MP4-20 zien te krijgen.

Het team is al langere tijd bezig aan het aanpassen van de MP4-20 zodat de lange Oostenrijker in de bolide plaats kan nemen. Men was al zover dat Wurz gedurende de testsessie op Barcelona, vlak na de Grand Prix van Bahrein, misschien al met de MP4-20 kon gaan rijden. Nu zal het proces dus moeten worden versneld als het zeker is dat Montoya de race van Bahrein aan de kant uit moet zitten.

Buiten Wurz zijn er niet veel andere opties. Er zijn wel een aantal coureurs die al eerder voor het team hebben getest, maar de vraag is of het team over de onervarenheid van de coureurs heen kan kijken. Er zouden twee coureurs zijn die eventueel de grootste kans hebben. Ten eerste is daar Darren Turner, die het team in de wintertests heeft geassisteerd. Daarnaast is er een oude bekende namelijk Allan McNish, die al eerder voor Toyota heeft gereden.
Categorie:
Tag(s):