vrijdag, 28. oktober 2005 - 15:44

Yildirim nog wel in beeld bij Van Basten

Op verzoek van Ugur Yildirim heeft zijn zaakwaarnemer Bob Maaskant afgelopen dinsdag gesproken met Marco van Basten. Inzet van het gesprek was de toekomst van de rechtsbuiten bij het keurkorps van de bondscoach.

De SC Heerenveen-speler koos acht maanden geleden voor Oranje, nadat er zowel door het Nederlandse als het Turkse nationale elftal aan hem werd getrokken. Yildirim koos destijds voor Oranje en zijn keuze werd uitbetaald met een oproep voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland. Na het oefenduel kreeg de talentvolle aanvaller echter geen oproep meer van Marco van Basten.

De laatste dagen kwam nadrukkelijk in het nieuws dat Yildirim duidelijkheid wenste van de bondscoach. Mocht hij bij Oranje niet meer in beeld zijn, dan zou hij zich beschikbaar stellen voor Turkije. Van Basten heeft Maaskant echter verzekerd dat Yildirim nog altijd in beeld is voor Oranje. Al moet de aanvaller van SC Heerenveen dan wel zijn oude vorm te pakken zien te krijgen.

Yildirim kan echter ook nog altijd voor Turkije kiezen. Hij is dan weliswaar al uitgekomen voor Nederland, maar dit betrof geen officieel duel. De rechtsbuiten kan dus alsnog voor Turkije kiezen.
Categorie:
Tag(s):