dinsdag, 15. november 2005 - 18:03

Zaakwaarnemer Kluivert: 'Overgang naar Ajax absurd'

Paul Foortse, de zaakwaarnemer van Patrick Kluivert, heeft tegenover AT5 ontkend dat er sprake is van een rentree van de spits in de Amsterdam ArenA. "Absurd. Patrick speelt nu net bij Valencia. Ik kan me niet voorstellen dat ze aan een vertrek van hem willen meewerken.''

Ajax polste Kluivert voor een terugkeer naar Amsterdam. Dat meldde De Telegraaf vanochtend. De aanvaller komt bij zijn club, Valencia, weinig aan spelen toe en zou het spitsenprobleem binnen de selectie van Danny Blind kunnen oplossen. Assistent-trainer Gerard van der Lem vroeg Kluivert onlangs hoe hij tegenover een eventuele terugkeer naar het oude nest stond. ,,Met Gerard heb ik al jaren een bijzondere band. Ik was verrast dat hij belde, maar vooral vereerd'', aldus Oranje's topscorer aller tijden.

Kluivert speelde tussen '94 en '97 voor de hoofdmacht van Ajax. Hij werd als 18-jarig jongetje wereldnieuws door op 24 mei 1995 in de Champions League-finale tegen AC Milan het enige doelpunt te scoren. In totaal speelde hij 70 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 39 doelpunten wist te maken. Overigens is ook Klaas Jan Huntelaar van SC Heerenveen nog altijd in beeld bij Ajax om een einde te maken aan de gebrekkige productiviteit.
Categorie:
Tag(s):