vrijdag, 18. november 2005 - 15:38

Zaterdag 'De Topper' in Spanje

Vanaf zaterdagavond 20.00 uur staat in Spanje de wereld weer een uurtje of twee stil. Dan wordt in het Santiago Bernabeu Stadion de zoveelste editie van ‘Star Wars’ opgevoerd: Real Madrid tegen aartsrivaal FC Barcelona. De GRAN CLASICO!

Er is geen clubwedstrijd ter wereld waarbij op één moment zo veel wereldsterren tegelijkertijd op de grasmat staan dan bij deze sportieve oorlog tussen Spanje en Catalanië...

Heeft het noemen van namen nog zin? Goed dan. Aan de ene kant - bij de ‘nummer drie’ van Spanje; Osasuna is koploper! - Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Ronaldo, Raul, David Beckham en het nieuwe groeirobijntje’ Robinho. FC Barcelona (de ‘nummer twee’) brengt Samuel Eto’o in het veld, natuurlijk Ronaldinho, ‘groeidiamant’ Lionel Massi en Oranje-international Giovanni van Bronckhorst. Ook Deco is er weer bij. Niet alleen is hij hersteld van zijn blessure, maar ook is de in Noordwijk Oranje geblesseerd geraakte Mark van Bommel niet beschikbaar.

En de huidige vorm: FC Barcelona speelt prachtig voetbal, won haar laatste vijf wedstrijden en scoorde daarin 18 keer. Real is minder overtuigend met maar drie zeges en een bescheiden aantal van zeven treffers.

Vorig seizoen (14 april) klopte Real in eigen huis de latere kampioen FC Barcelona met 4-2. Zidane, Ronaldo, Rául en Owen waren de doelpuntenmakers; Eto’o en Ronaldinho scoorden tegen.
Categorie:
Tag(s):