zondag, 17. april 2005 - 15:52

Zaterdagnacht = politieagenten beledigen !

Hele provincie

Het lijkt onderhand wel een soort sport of rage te worden. Elke zaterdagnacht is het weer raak, onder invloed van alcohol politieagenten beledigen en de huid vol schelden. Meestal gebeurt het door jonge opgefokte stappers. Ook dit weekend was het weer flink raak, een klein overzichtje.

Op de Diezerstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man stond samen met een groepje vrienden foto’s te maken van een politievoertuig. Vervolgens beledigde hij een van de agenten verbaal. Toen de groep verzocht werd weg te gaan, voldeed iedereen hieraan behalve de 19-jarige. Hij is toen aangehouden.

Een 28-jarige man uit Enschede beledigde zaterdagnacht omstreeks 04.00 uur aan de Bolwerkstraat in Enschede twee agenten. Hij deed dit meerdere keren. Met de man was geen gesprek mogelijk. Hij was dronken en niet voor rede vatbaar. Omdat zijn scheldkanonnade niet ophield hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten ter ontnuchtering.

Omstreeks 04.50 uur beledigde een 35-jarige man uit Enschede een agent. Hij was daarvoor meerdere keren verzocht om door te lopen. De man bemoeide zich constant met de agenten en maakte vervelende opmerkingen. Toen hij in het bijzijn van omstanders de agenten beledigde was de maat vol en werd hij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij wilde ook niet plaatsnemen in de politieauto. Uiteindelijk is de man geboeid. De man verzette zich zodanig dat hij met zijn mond het geopende portier van de politieauto raakte. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn mond. De man was behoorlijk dronken.

Zaterdagnacht omstreeks 05.34 uur werd een 27-jarige Almeloër bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring werd de man recalcitrant en beledigde ook de agenten. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord.
Hij hij kon met een proces-verbaal weer huiswaarts keren.

© BON/ Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):