maandag, 4. april 2005 - 9:21

Zeemanstragieken in de Catharinakapel

Harderwijk

Zes muzikanten met een hartstochtelijke liefde voor folkmuziek, laten op zaterdag 16 april in de Catharinakapel horen hoe avontuurlijk volksmuziek uit Ierland, Schotland en Holland kan klinken. Het gezelschap dat in 1980 als straatband begon, luistert naar de naam Knijn.

Ierse liefdesballades, zeemanstragieken, aanstekelijke cajun, scherpzinnige Nederlandse liederen en hartstochtelijke Schotse jiggs en reels. De muzikanten van Knijn spelen het allemaal met banjo, tinwhistle, gitaar, dwarsfluit, mandoline, viool, accordeon, trekzak en ook nog met zelf ontworpen instrumenten. Aan de strapatsen van de groepsleden is hun verleden als straatmuzikanten nog goed te merken.

Knijn is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een volwassen folkgroep die vaak optreedt op festivals, in cafés, culturele centra en kleine theaters. Eens per jaar organiseert de groep een eigen festival in Weesp waar grote namen uit de folkwereld voor uitgenodigd worden. Knijn bracht in de jaren negentig de cd’s ‘MixaMitasis’ en ‘Als je van d’Ieren houdt’ uit. Begin dit jaar verscheen de live-cd ‘Zet ‘m op’
Provincie:
Tag(s):