donderdag, 16. juni 2005 - 20:29

Zeer grote brand in Chinees/Indisch restaurant

Bergen op Zoom

Woensdagavond is kort na 23.30 uur brand uitgebroken op de bovenste etage van een monumentaal pand aan de Markt. In het pand, waarin een Chinees/Indisch restaurant is gevestigd, was op dat moment niemand aanwezig. De politie was met 11 personen ter plaatse om een groot gedeelte van de Markt af te zetten. De brand trok veel publiek, er waren aan het begin van de nacht zowel aan de voor- als achterzijde enkele honderden toeschouwers, die door de politie op veilige afstand werden gehouden.

Zo’n 50 brandweerlieden kwamen in actie om het vuur te bestrijden. Hierbij werden een hoogwerker en zes brandweerauto’s ingezet. Helaas kon niet worden voorkomen dat het dak van het pand instortte en de vloer van de tweede etage op die van de eerste etage viel. Er werd een extra brandweerpeloton ingezet om de twee naastgelegen panden nat te houden, om zo te voorkomen dat de brand zou overslaan. Ook aan de achterzijde werd intensief geblust. De brandweer kon het pand vanaf de achterzijde moeilijk benaderen, onder andere door auto’s die in de weg stonden. De eigenaren kwamen uiteindelijk hun voertuig weghalen.
Ook de GGD heeft tijdens de brand met een ambulance paraat gestaan, voor het geval dat er medische hulp nodig zou zijn.

Rond 02.00 uur was de brand onder controle, het sein ‘brand meester’ kon op dat moment nog niet worden gegeven. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):