maandag, 10. januari 2005 - 12:37

Zes “coureurs� raken rijbewijs kwijt.

Hengelo/Enschede

Maar liefst 5 rijbewijzen op één dag heeft de politie in beslaggenomen van een paar snelheidsduivels.
<BR>De snelste “coureur� reed maar liefst 79 kilometer te hard op de A35.
<BR>De politie heeft de snelheidscontroles opgevoerd mede doordat er in oktober bij 2 ernstige ongelukken maar liefst 7 mensen omkwamen.
<BR>

Zondag heeft de politie Twente blijkbaar weer flink fanatiek snelheidscontroles gehouden op de A35, het traject tussen Enschede en Almelo, en dat was hard nodig gezien het resultaat.

Begin oktober verongelukten 5 jongelui uit Zeewolde doordat zij met een veel te hoge snelheid op de afrit van Almelo afkwamen.
Op 20 oktober verbrandden een moeder en haar dochter bij Borne doordat zij achter op een bus reden, daar vloog weer een vrachtauto achterop en zo werden zij geplet in hun auto.

Maar liefst 5 rijbewijzen zijn, zo als dat in politietaal heet, ingevorderd.
Een man uit Zenderen reed 50 km. te hard, een man uit Utrecht 55 km., en een 34 jarige Haaksbergernaar ging met 59 km. te hard ook flink in de fout. Een Enschedeër ging 65 km. te snel, en nog een andere Enschedeër van 27 jaar spande de kroon door de maximumsnelheid maar liefst met 79 kilometer te overschrijden.

Maandagochtend reed een automobilist uit Oss 169 km. over de A35 op een stuk waar 100 is toegestaan, ook zijn rijbewijs is afgenomen.
(c) BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):