zondag, 3. april 2005 - 23:17

Zes gewonden bij verkeers-ongeval Weselseweg

Venlo

Bij een verkeersongeval op de Weselseweg in Venlo zijn zondagochtend 6 personen gewond geraakt. Een 9-jarig Duits meisje raakte zodanig gewond dat ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen is vervoerd. Het ongeluk ontstond, doordat een 40-jarige Venlonaar waarschijnlijk een inschattingsfout maakte toen hij met zijn taxibusje de Weselseweg op wilde rijden.

Hierdoor kon een personenauto, bestuurd door een 23-jarige Pool, het busje niet meer ontwijken en botste tegen het busje op. De Pool reed waarschijnlijk met een te hoge snelheid. Door de klap kwam de wagen van de Pool op de andere weghelft terecht en veroorzaakte daar een tweede aanrijding met een Duitse personenauto. De overige vijf slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Alle drie de bestuurders van de betrokken voertuigen moesten een blaastest ondergaan. De uitslag bij de Poolse bestuurder was verdacht en hij zal daarom een bloedproef moeten ondergaan. De politie onderzoekt het ongeval verder. © BON/Foto’s: Gunter Jüngmann

Provincie:
Tag(s):