vrijdag, 25. februari 2005 - 15:22

Zes loverboys achter slot en grendel

twente

Zes zogenaamde 'loverboys' in de leeftijd van 24 tot 37 jaar zitten sinds 3 januari achter slot en grendel. Ze worden er ondermeer van verdacht jonge vrouwen door misleiding in de prostitutie te hebben gebracht. Een rechercheteam van 20 man is met de zaak bezig geweest. De mannen palmden, meestal jonge, vrouwen in om uiteindelijk in de prostitutie geld aan ze te verdienen.

Zes vrouwen hebben tot nu toe aangifte gedaan en krijgen zonodig slachtofferhulp. De mannen zochten meestal contact met de dames tijdens het uitgaan. Ze kregen veel positieve aandacht, kado's en reisjes. Als de meisjes dan verliefd waren moesten ze de naam van hun 'lover' laten tatoeëren. De mannen stelden de meisjes een gezamenlijke toekomst in het vooruitzicht met een gezin, maar dat kostte veel geld. Ze stelden daarom voor dat de vrouwen geld konden verdienen in de prostitutie. De vrouwen hebben als prostituee gewerkt in Utrecht, Den Haag, en Amsterdam.

De politie houdt de mogelijkheid open dat er nog meer vrouwen slachtoffer zijn geworden maar nog geen aangifte hebben gedaan uit schaamte, en verzoekt jonge meisjes die bovengenoemde methode bekend voorkomt dat alsnog te doen.
© BON/ Tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):