vrijdag, 15. juli 2005 - 12:30

Zestienjarig meisje in tunnel betast en bedreigd

Zwolle

Wederom is Zwolle opgeschrikt door een vervelend incident waarbij twee jongens een 16-jarig meisje in een tunnel vasthielden en dreigden te verkrachten. Dankzij het uitdelen van een ferme trap wist het jonge slachtoffer te ontkomen aan de smerige dadendrang van het duo.
<BR>Al vaker zijn de tunnels in Zwolle-Zuid het toneel van onzedige handelingen geweest. Vorig jaar escaleerde het in de Hortensiatunnel zo erg dat een meisje, onder bedreiging en in het bijzijn van haar vriendin, op een afschuwelijke wijze werd verkracht.

Afgelopen vrijdagavond leek een dergelijk scenario opnieuw de revue te passeren. Een tweetal jongens fietsten rond 22.30 uur voor een meisje in de tunnel naar de Nieuwe Deventerweg. Iets verderop werd het meisje gedwongen te stoppen waarna zij door een van de knapen werd vastgepakt. Er werd met verkrachting en agressie gedreigd. Omdat het slachtoffer, mogelijk in een alles of niets poging om aan de verkrachting trachtte te ontkomen, van zich af schopte gingen beide daders er snel vandoor.

Dat het meisje pas na het weekend aangifte van dit voorval heeft gedaan komt omdat zij zo geschrokken was dat zij kennelijk niet in staat was over het incident te praten. De politie heeft in ieder geval een duidelijk beeld van de daders. Het gaat om twee jongens met een opvallende gelijkenis. Wellicht zijn het broers. Beiden hebben kort blond haar waarvan een met stekeltjes. Tijdens de aanranding en de bedreiging waren de daders in een donkere jas gekleed en reden op een zwarte opoefiets. Eventuele getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan via het nummer 0900-8844 of, zoals vaker gebruikelijk is, ook anoniem via 0800-7000.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):