dinsdag, 28. juni 2005 - 11:12

Zeven teams en Stoddart vandaag bijeen

De zeven Formule 1 teams die bij het debakel van de Grand Prix op Indianapolis betrokken waren, zullen elkaar vandaag ontmoeten in Parijs. Ook Paul Stoddart van Minardi zal hierbij aanwezig zijn.

Gezamenlijk zullen ze plannen opstellen voor de FIA World Council vergadering van morgen. Het is aannemelijk dat ze meerdere mogelijke reacties voorbereiden op straffen die hun morgen kunnen worden opgelegd.

Ook al wordt er getracht om de teams nogal verdeeld af te schilderen, toch zijn de tekenen duidelijk dat ze zullen samenwerken, zoals ze dit deden tijdens Indianapolis. Vele mensen binnen de Formule 1 denken dat een nederige houding de juiste manier is om zich op te stellen richting de FIA, maar ook hun denken dat, mocht de FIA hele zware straffen opleggen de teams zullen rebelleren.

Het echte standpunt van de teams is nog steeds niet duidelijk, maar er blijft de optie van het boycotten van de Grand Prix van Frankrijk. Er gaan zelfs geruchten dat de zeven teams een rebel-race zouden kunnen gaan houden, mocht het zover komen. Toch zijn alle teams momenteel aanwezig op het circuit van Magny-Cours om daar zich voor te bereiden op een raceweekend.
Categorie:
Tag(s):