zondag, 30. oktober 2005 - 11:21

Zo kan het ook...

Betaalzender Versatel had vanavond de nodige moeite om de geluidsverbinding met het Arke Stadion in Enschede, waar FC Twente - PSV werd gespeeld, goed te laten verlopen. Toen hun trouwe kijkers het zonder commentaar dreigden te moeten doen, sprong de NOS echter in de bres.

De publieke omroep had verslaggever Jan Roelfs ter plaatse en was zo vriendelijk om die (met voorzieningen en al) voor een keer uit te lenen aan de zender van aartsvijand John de Mol. Inruil daarvoor toonde De Mol zijn goede bedoelingen door de NOS toestemming te geven om een beknopte samenvatting van de wedstrijd in het Sportjournaal van later die avond uit te zenden.

De samenwerking is opvallend omdat Versatel in een felle strijd is verwikkeld met de NOS over het gebruik van archiefbeelden van voetbalwedstrijden. De NOS weigert het materiaal af te staan, terwijl Talpa - tevens de naam van de investeringsmaatschappij van De Mol - dat in het programma Café de Sport toch regelmatig doet.

Vorig weekend betaalde de NOS haar concurrent in de strijd om de voetbalrechten met gelijke munt terug, door in de zondagavonduitzending van Studio Voetbal de dubieuze strafschop van PSV, uit het de topper tegen Ajax, moedwillig te laten zien.

Wellicht dat de wederzijdse toenadering van beide kemphanen het begin van het einde van de koude oorlog kan betekenen.
Categorie:
Tag(s):