vrijdag, 28. januari 2005 - 16:03

Zoekactie Bundenaar definitief gestaakt

Borgharen

De zoekactie naar de vermiste Bundenaar Lou Janssen is vrijdagmiddag definitief gestaakt.
<BR>De Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), politie Limburg-Zuid en duikers van de brandweerkorpsen Meerssen en Stein hebben nog een laatste poging ondernomen. Tot de zoekactie werd besloten na grondige bestudering van eerder gemaakte sonarbeelden.

Die beelden gaven aan dat er mogelijk iets lag op een bepaalde locatie in de Maas ter hoogte van Borgharen. Na inspectie door duikers van de betreffende plek hebben de hulpdiensten nogmaals de diepere geulen van de Maas tot aan de stuw bij Borgharen onderzocht. Helaas leidde dit weer niet tot resultaat.

Bundenaar Lou Janssen wordt vermist sinds het bootongeluk bij de stuw van Borgharen op 9 januari. Daarbij liet ook zijn plaatsgenoot Bert Jongen het leven. Hij werd een paar dagen na het ongeluk gevonden. Hun twee vrouwen en vier kinderen overleefden het ongeval.

Er is nu door de hulpdiensten besloten om geen verdere acties te ondernemen om de vermiste Bundenaar te vinden. Mochten zich er nieuwe aanwijzingen aandienen of wanneer de Maas een lage waterstand heeft, zal worden bekeken of er tot nieuwe actie wordt overgegaan.
© BON/foto's: Jean-Pierre Geusens en John Peters
Provincie:
Tag(s):