donderdag, 19. mei 2005 - 21:02

Zoekactie naar dood Samira zonder resultaat

Heerlen

Het onderzoek naar de dood van Samira van de Wal heeft donderdag niets opgeleverd. In het natuurgebied Prikkenis werd donderdag aan het eind van de ochtend door 25 politiemensen gezocht naar o.a. vermiste lichaamsdelen van de gevonden vrouw. Bij het onderzoek waren ook duikers betrokken. In een eerder stadium zijn al speurhonden ingezet. Tegen 17:00 uur werd de actie stopgezet zonder resultaat.

Lichaamsdelen van Samira van de Wal uit Brunssum werden op 5 mei door een wandelaar in het natuurgebied in Heerlen gevonden. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut bleek het om de vermiste Brunssumse vrouw te gaan, die sinds 11 juli 2003 werd vermist. Ze was toen 20 jaar oud. Samira was drugsverslaafd en bekend in de Heerlense prostitutie. Het onderzoek toonde aan dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. In het belang van het onderzoek doet de politie hier verder nog geen mededelingen over.

Opvallend is dat in de buurt van de vindplaats van haar lichaam in 1997 ook de vermoorde prostituee Simone Riedel werd aangetroffen. De politie kan hier nog geen verbanden of conclusies uit trekken. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de Brunssumse vrouw gaat in ieder geval op volle sterkte door. © BON/Foto: Track ‘88

Provincie:
Tag(s):