donderdag, 16. juni 2005 - 13:18

Zoekactie naar poema voorbij

Rhenen

De loslopende poema op de Ginkelse Heide bij Ede mag als hij wordt gevangen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het dierenpark wil de poema asiel geven. De rangers uit de populaire kinderserie ‘Zoop’ die zich inzetten voor het welzijn van dieren, hebben opgeroepen het dier te verdoven en niet dood te schieten.

Ouwehands wil de poema daarna onderdak geven. De kans dat dit gebeurt is echter klein. Om het dier te verdoven moet men de poema benaderen tot zo’n vijftig meter. De poema is nog niet gevangen en de zoektocht naar het dier is donderdag gestaakt zo maakt de gemeente Ede bekend. Gebleken is dat het schuwe dier hierdoor alleen maar opgejaagd wordt en zich daardoor razendsnel verplaatst. Jachtopzieners speuren de komende dagen wel naar de poema.

De gemeente Ede adviseert wandelaars en fietsers voorlopig de bossen en heide bij het invallen van de duisternis tot zonsopgang te mijden. Ook wordt aangeraden overdag op de paden en wegen te blijven. De poema kan bij een onverwachte confrontatie met een mens gevaarlijk zijn.
Bij de belangrijkste toegangswegen tot de bossen en heide worden waarschuwingsborden geplaatst.

© BON / Foto New Road Music
Provincie:
Tag(s):